Op zondag 27 oktober is het Bijbelzondag! Samen met kerken in Nederland en Vlaanderen willen we deze dag extra stilstaan bij de Bijbel. Graag nodigen we u uit om Bijbelzondag mee te vieren in uw gemeente.

‘Ik wens jou …’ is het thema van Bijbelzondag 2019, mede gebaseerd op de groet van Paulus in de Romeinenbrief (Romeinen 1:1-7). Vanuit de Bijbel kun je elkaar bemoedigen, tot steun zijn en het beste wensen. Want de Bijbel is goed nieuws om door te geven, aan uw mede-gemeenteleden en aan gelovigen overal ter wereld.

Materiaal bestellen

De groet van Paulus wordt uitgewerkt in een inspiratieboekje, waarin ook tips staan voor de invulling van de kerkdienst. Daarnaast zijn er ook dit jaar kerkbankkaarten voor de collecte, is er een Bijbelzondag-poster en een kinderwerkje met opdrachten voor de boven- en onderbouw. Dit gratis materiaal bestelt u via dit formulier.

Extra materiaal

Naast het al genoemde materiaal, is er nog meer beschikbaar voor gebruik rondom Bijbelzondag 2019.

– Via shop.bijbelgenootschap.nl zijn koffiebekers te bestellen. Zo geeft u een vrolijk tintje aan het koffiedrinken na de dienst. En met de letters op die bekers kunt u goede wensen vormen.

– Of gebruik deze letters voor het vormen van goede wensen. Maak hier een foto van en deel die bijvoorbeeld met mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Ook leuk voor kinderen!

– Naast het speciale Bijbelzondag-kinderwerkje kunt u ook het materiaal van Bijbel Basics gebruiken tijdens Bijbelzondag. Dit vindt u op debijbel.nl/bijbelbasics.

– De bijbelquizzen zijn aan te vragen via info@bijbelgenootschap.be (beschikbaar vanaf 1 oktober).

Collecte: breng de Bijbel dichtbij

Miljoenen mensen ter wereld hebben één grote wens: een bijbel in hun eigen taal. Deze Bijbelzondag vragen we dan ook uw hulp bij het verspreiden en vertalen van de Bijbel wereldwijd. Collecteer voor het Bijbelgenootschap en help kerken en christenen wereldwijd de Bijbel te gebruiken.
Download de speciale Bijbelzondag-collecte-powerpointslides of de algemene powerpointpresentatie over het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Maak uw gift of collectebijdrage over naar rekeningnummer IBAN BE25 4726 0609 5182 o.v.v. ‘Collecte Bijbelzondag 2019’.

Collecteert u liever voor een specifiek project?

  • Bijbels voor Syrië, licht in de duisternis voor christenen in oorlogsgebied
    Syrië: een land dat al jaren wordt verscheurd door oorlog. De strijd is nu minder heftig, maar voor christenen is het nog steeds heel zwaar. Velen zijn alles kwijt – zelfs hun bijbel. Terwijl de Bijbel een lichtpunt kan zijn in de duisternis. De vraag naar bijbels is er groot. Daar wil het NBG met uw hulp graag iets aan doen.
    Hier leest u meer over het project, of download de powerpointslides voor gebruik in de kerk.
  • Prentenboekjes voor Moldavië, een waardevol cadeau voor kinderen die hun ouders missen
    Moldavië is een van de armste landen van Europa. Om geld te verdienen vertrekken veel mensen naar het buitenland – en hun kinderen blijven achter. Met uw steun wil het NBG deze kinderen graag blij maken met prentenbijbelboekjes.
    Hier leest u meer over het project, of download de powerpointslides voor gebruik in de kerk.

– Tijdens de collecte kunt u de speciale Bijbelzondag-kerkbankkaart gebruiken, die u hier kunt bestellen. Hierop staat ook een Tikkie-QR-code, waarmee direct via mobiele telefoon gedoneerd kan worden.

– Wilt u de collecte extra concreet maken? Vraag dan onze speciale Bijbel aan. U kunt deze door de banken laten gaan, waarna mensen met de Givt-app direct zo’n bijbel doneren voor Syrië of Moldavische kinderen.

We hopen dat dit materiaal u inspireert, en dat u een mooie Bijbelzondag beleeft! Uiteraard kunt u Bijbelzondag ook op een ander moment vieren.