Nieuws

Bijbelgenootschappen in coronatijd

Het werk van de 151 bijbelgenootschappen gaat door, ook nu het coronavirus rondgaat over de wereld.

Jordanië: Het Bijbelgenootschap van Jordanië geeft trainingen voor het opstarten van zondagsscholen. Kinderen die de zondagsscholen bezoeken, krijgen een kinderbijbel.

Thailand: Het Thais Bijbelgenootschap (TBG) organiseerde een kalligrafeerwedstrijd. Ook werd het Marcusevangelie in gebarentaal uitgedeeld – met steun van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). TBG-directeur Seree Lorgunpai vertelt.

Honduras: Het Hondurees Bijbelgenootschap (HBG) blijft zich inzetten voor de jongste generatie. Met steun van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). HBG-directeur  Jorge Gomez vertelt.

Moldavië: Het Bijbelgenootschap van Moldavië (MBG) deed mee aan een hulpprogramma voor een dorp in isolement. MBG-directeur Anatoly Kirillov vertelt hoe dat ging en wat wel en niet mogelijk is in zijn land.

Guatemala: Het Bijbelgenootschap van Guatemala (GBG) zet zich nog steeds in voor de reclassering van gevangenen, met steun van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). GBG-directeur Saul Sosa vertelt hoe dat nu gaat.

Suriname: Het Surinaams Bijbelgenootschap (SBG) bood – met steun van het Nederlands Bijbelgenootschap – al vóór de coronacrisis hulp aan vluchtelingen uit Cuba en Venezuela. Hoe gaat het met dat project in coronatijd? SBG-directeur Erny van Axel vertelt.