Nieuws

Vier je Bijbel – materiaal Bijbelzondag beschikbaar

Bijbelzondag, dat is dé zondag in het jaar waarop we samen met kerken in Nederland en Vlaanderen extra dankbaar zijn voor de Bijbel. Dit jaar vieren we Bijbelzondag op 29 oktober. Het thema is ‘Vier je Bijbel’. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) nodigt kerken uit om aandacht te geven aan de betekenis van de Bijbel in hun eigen kring én wereldwijd, en biedt materialen aan voor een speciale kerkdienst.

Met deze materialen kan tijdens de kerkdienst op 29 oktober stilgestaan worden bij het thema ‘Vier je Bijbel’. Voor predikanten is er een dienstschets over Matteüs 22:34-46. Ook stelt het NBG materialen beschikbaar waarmee kinderen aan de slag kunnen. Het speciaal voor Bijbelzondag ontwikkelde programma van Bijbel Basics, de nieuwe kinder(neven)dienstmethode van het NBG, heeft als thema ‘De belangrijkste regel van de wet’.

In Nederland en Vlaanderen is de Bijbel volop beschikbaar, maar wereldwijd is er nog veel bijbelverspreiding en vertaalwerk te doen – en daar staan we op Bijbelzondag ook bij stil. Dit jaar voeren we actie om kinderen in China een prentenbijbel te geven. Daarnaast biedt het NBG de mogelijkheid en de materialen voor een bijbelquiz rond het thema.

Voor meer informatie over Bijbelzondag én de materialen: bijbelgenootschap.be/bijbelzondag