Nieuws

VBG-gezinsuitgave ‘Wat een geluk’

Met Bijbelverhalen op weg naar de eerste communie

Bij het Vlaams Bijbelgenootschap (VBG) verschijnt deze maand ‘Wat een geluk’. Dit vrolijke boekje betrekt het hele gezin bij de voorbereiding op de eerste communie. Vanuit zes mooie bijbelverhalen gaan ouders samen met hun kind op weg.

 


‘Ga je mee?’ vraagt God.
‘Waarheen?’ vraag ik.
‘Ik ben de weg’ zegt God.
‘Hier ben ik’ zeg ik op een dag
en trek mijn schoenen aan.
‘Wat een geluk’ zegt God.
‘Wat een geluk’ zeg ik.

 

 

Wat een geluk is een boekje voor ouders én voor kinderen. Het bevat zeven samenleesmomenten en een heleboel extra’s. Bijzonder aan deze uitgave zijn de inleidingen, bij elk verhaal, voor de (groot)ouders. Zij helpen de ouders om zich goed voor te bereiden op de samenleesmomenten met hun eerste communicant.

Zes samenleesmomenten zetten een bijbelverhaal centraal. Kinderen lezen het samen met hun ouders. Bij elk verhaal vinden ze weetjes, vragen, opdrachten of spelletjes. Een leuke manier om samen op ontdekkingstocht te gaan. In een zevende stap kijken ouders en kinderen samen terug op het feest, de samenleesmomenten en de ontmoeting met Jezus.

Het boekje bevat ook extra themapagina’s over de eerste communiede eucharistieviering en de Bijbel.

Wat een geluk is ontwikkeld door het VBG in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap. Bij het Bijbelgenootschap zijn heel wat kinderbijbels beschikbaar die vanuit dezelfde visie gemaakt werden.

Een exemplaar van Wat een geluk kost €3 (of €50 voor 20 boekjes) en is verkrijgbaar in onze webshop  shop.bijbelgenootschap.nl  of binnenkort te vinden in de meeste liturgische centra en op stands en presentaties van het VBG. Meer informatie? .