De Samenleesbijbel is een uniek boek, bedoeld om (groot)ouders en (klein)kinderen te helpen om met elkaar de Bijbel te lezen, erover te praten en er samen van te leren. De Samenleesbijbel komt uit in 2015.

Leeftijd 8-12 jaar

Deze uitgave zal de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal bevatten, met heel veel aanvullende informatie en opdrachten. Het toegevoegd materiaal is afgestemd op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en volwassenen. Zo wordt de Samenleesbijbel een Bijbel voor grote en kleine mensen die samen de Bijbel willen lezen en ontdekken.

Samen lezen

Het doel van de uitgave is om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen samen de Bijbel te laten lezen en ervan te leren. Want een opvoeding met de Bijbel is lang niet altijd vanzelfsprekend en soms ook moeilijk. De Samenleesbijbel geeft duidelijke richtlijnen hoe je met elkaar aan de slag kunt, ongeacht leeftijd, kennis van de Bijbel en (lees)ervaring. Vanzelfsprekend is deze uitgave ook goed te gebruiken in de kinderkerk of op school.

Samenwerking

In het project Samenleesbijbel werken het Nederlands Bijbelgenootschap, JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en uitgeverij Royal Jongbloed samen. Elke organisatie heeft haar kennis en expertise ingezet voor het maken van de Samenleesbijbel.

Kijk op www.samenleesbijbel.nl.