In het West-Afrikaanse land Ghana kan meer dan een kwart van de bevolking niet lezen of schrijven. En van de Ghanezen die wél kunnen lezen, zijn velen te arm om een bijbel te kunnen kopen. Daarom wil het VBG meer luisterbijbels uitdelen in Ghana, zodat ook zij toegang krijgen tot de rijkdom van de Bijbel.

Al eeuwenlang doen bijbelteksten iets bijzonders met mensen: ze raken, troosten en geven inzicht. Ze versterken ons geloof en zijn tot steun in het dagelijkse leven. Maar wat als je de Bijbel zelf niet kunt lezen?

Verspreiding van luisterbijbels

Daarom vragen we uw steun voor Ghana. Dankzij de verspreiding van luisterbijbels krijgen ook Ghanezen die niet kunnen lezen, toegang tot de rijkdom van de Bijbel. Op deze digitale spelers is het Nieuwe Testament in zijn geheel ingesproken. Ze worden gebruikt in luistergroepen en kerken, en bereiken zo grote aantallen mensen.

Eén luisterbijbel bereikt duizenden

Eén luisterbijbel wordt vele jaren gebruikt en brengt duizenden analfabeten in contact met bijbelverhalen. De luisteraars reageren enthousiast. ‘De luisterbijbel is geweldig’, zegt Koku Afatsawoe (43) uit Nanteme. ‘Als ik de luisterbijbel aanzet, luisteren mensen met volle aandacht. Dat helpt ze om Gods Woord te laten doordringen en te overdenken.’

Help mee

Dit jaar wil het NBG 750 extra luisterbijbels uitdelen. Helpt u mee méér Ghanezen toegang te geven tot de rijkdom van de Bijbel?

Steun project