Het Festival van het Woord: een dag waarop de Bijbel centraal staat in Antwerpen. Op de Groenplaats in Antwerpen maakt passerend publiek kennis met de Bijbel als historisch en cultureel waardevol boek, maar ook als bron van inspiratie en geloof. Een initiatief van het Bisdom Antwerpen, in samenwerking met de Antwerpse Raad van Kerken en het Vlaams Bijbelgenootschap.

Het festival wordt georganiseerd in het kader van 500 jaar Reformatie en vindt plaats op zaterdag 16 september 2017 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Activiteiten

Tijdens het festival zijn er op de Groenplaats tal van activiteiten rond de Bijbel voor jong en oud. Belangrijke, in Antwerpen gedrukte bijbelvertalingen zijn te bewonderen bij de stand van de erfgoedbibliotheek en museum Plantijn Moretus op het plein. Voor kunstliefhebbers is er een tentoonstelling met bekende kunstwerken over Bijbelse figuren.

De Zandprinses Rosa van den Vijver beeldt bijbelverhalen uit in zijn prachtige zandkunstwerken, en verder is er het ‘Bijbel-afhaalmenu’, waar je een rake bijbeltekst kunt consumeren. Ook kun je je eigen naam in het Hebreeuws laten schrijven.

Expo Biblia

De Bijbel-expositie van het Vlaams Bijbelgenootschap, Expo Biblia, neemt ook een plaats in bij het festival. Hierbij maakt het publiek kennis met Bijbelse personen als Mozes, David en Jezus door 18 bijzondere kunstwerken met bijpassende bijbelteksten.

Kinderen & de Bijbel

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens het Festival van het Woord. In de kindertent kunnen ze luisteren naar bijbelverhalen, knutselen, proefjes doen en kennismaken met bijbelblad Alef.

Het Vlaams Bijbelgenootschap zoekt vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het Festival van het Woord. Lees hier meer.