Een verrassende uitgave met 74 verhalen, verteld vanuit het perspectief van een bijbels persoon of een kind. De Jeugdbijbel is op 28 juni 2014 gepresenteerd. Er is ook een voorpublicatie beschikbaar (zie hieronder). Medewerkers van het Nederlands Bijbelgenootschap hebben de themapagina's voor de Jeugdbijbel geschreven.

10 Thema’s

In de Jeugdbijbel is een tiental themapagina’s opgenomen over onderwerpen als leven en dood, liefde en vriendschap, oorlog en bouwwerken. De themapagina’s geven verdieping, verwijzen naar de verhalen en helpen kinderen op basis van hun interesses te gaan lezen.

Samenwerking

De Jeugdbijbel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een projectgroep van bijbelwetenschappers, exegeten en neerlandici van het NBG. Zij gaven achtergondinformatie en exegetisch materiaal aan de auteurs en illustrator.

Auteurs

Drie auteurs schreven de verhalen van de Jeugdbijbel:

  • Lieke van Duin – voormalig recensente jeugdliteratuur voor dagblad Trouw, en docent kinder- en jeugdboeken
  • Mireille Geus – winnaar van een Vlag en Wimpel en een gouden Griffel, en schrijfcoach
  • Corien Oranje – veelzijdig schrijfster, en winnaar van Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke boek

Illustraties

Irene Goede, bekend van haar dierenillustraties in het NRC, maakte de illustraties in de Jeugdbijbel. Daarvoor verrichtte ze zelf veel onderzoek. Ook vroeg ze advies aan het NBG. In haar illustraties weet ze de sfeer van de verschillende bijbelverhalen goed neer te zetten.

Doelgroep

De Jeugdbijbel is gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar, om samen te lezen, om voor te lezen of om zelf te lezen. Het boek is te gebruiken op school, thuis en in de kinderkerk.