Juist het zélf in de Bijbel kunnen lezen, kan bijdragen aan het gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid van blinde scholieren in Sri Lanka. Helpt u mee de Bijbel te openen voor blinden en slechtzienden in Sri Lanka?

Bijna 2% van de inwoners van Sri Lanka is blind. In hun dagelijks leven lopen ze tegen allerlei uitdagingen aan. Want de maatschappij is amper ingericht op mensen met een handicap.

Zeker voor de vele blinden op het platteland zijn er weinig mogelijkheden. Zij verdienen bijvoorbeeld wat geld met handenarbeid of het verkopen van voedsel. En helaas zijn toch ook veel blinden veroordeeld tot bedelen langs de kant van de weg.

Met een boog

Daarnaast hebben deze mensen te maken met discriminatie. Blinden zijn geen onderdeel van de maatschappij en veel Sri Lankanen lopen met een boog om hen heen. Ook omdat blindheid vaak gezien wordt als een straf voor een slecht leven. Daar moet iemand dan ook gewoon maar mee leven.

Het Bijbelgenootschap van Sri Lanka wil juist éxtra aandacht besteden aan mensen met een handicap. Iedereen moet de Bijbel kunnen lezen op een manier die hij of zij begrijpt.

Serie mappen

Toen een aantal blindenscholen in Sri Lanka het bijbelgenootschap benaderde met de vraag om braillebijbels, wilden ze hier dan ook graag aan voldoen. En daar willen wij graag bij helpen.

Want het maken van een bijbel in braille is duur: er is een speciale machine nodig voor het drukken, en een complete braillebijbel is erg dik (een hele serie mappen vol tekst). Daarom hebben we ook uw steun nodig. Hoeveel braillebijbelmappen geeft u aan blinde scholieren in Sri Lanka?

‘Alles is mogelijk bij God’

Lees hier het verhaal van Melani Stephen, die blind werd op haar elfde: ‘‘Soms worstel ik echt met het leven. Maar ik vertrouw op God. Ik heb al zoveel van Hem mogen ontvangen!’

Of bekijk het verhaal van Monica Sheranthi Peiris, een blinde medewerker van de blindenschool in Ratmalana.

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project