In Honduras proberen lokale kerken gezinnen in de armste wijken een sprankje hoop te brengen door samen in de Bijbel te lezen. Daarvoor gebruiken ze de Samenleesbijbel. Met uw hulp kunnen straks nog meer kinderen met hun (groot)ouders in hun eigen bijbel lezen over Gods liefde. Helpt u mee?

Honduras is het meest criminele land ter wereld en heeft het hoogste aantal moorden. Iedereen kan meepraten over schietpartijen op weg naar werk of school. Het land wordt al decennialang geterroriseerd door bendes.

De inwoners leven in angst voor extreem geweld, moord en corruptie, dag in dag uit. De beste manier om jezelf een beetje te beschermen, is je aansluiten bij een bende, en zo komt er nooit een eind aan het geweld.

Bijbellezen met kinderen

Samen met lokale kerken zet het Bijbelgenootschap van Honduras zich in voor een betere toekomst. En dat begint bij de kinderen. Daarom gaan vrijwilligers op pad om met gezinnen in de Bijbel te lezen.

Sinds enige tijd gebruiken ze de Samenleesbijbel. De open vragen en de opdrachten bieden de kans om gesprekken te voeren met kinderen en hun ouders over waarden, normen en het goede doen. Er is een weg naar een ander leven!

Lezen over Gods liefde

Met steun uit Nederland en Vlaanderen zijn die eerste Samenleesbijbels uitgedeeld in Honduras, en de reacties zijn zeer bemoedigend. Maar er is nog heel veel te doen! In een gemiddelde wijk wonen 60.000 mensen die elke cent moeten omdraaien.

Daarom willen we graag nogmaals 10.000 Samenleesbijbels verspreiden in Honduras. Zodat meer kinderen in de armste gezinnen met hun (groot)ouders kunnen lezen over Gods liefde.

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project