In Bahrein en de andere Golfstaten wonen honderdduizenden arbeidsmigranten. Toen ze vertrokken uit hun eigen land, droomden ze van een beter leven. Ze kwamen echter bedrogen uit. Samen met u willen we deze mensen bemoedigen met Gods boodschap van liefde. Helpt u mee?

Bahrein telt 1,7 miljoen inwoners, waarvan 53% migrantarbeiders. Deze vele duizenden mensen komen met name uit India, Sri Lanka, Nepal, Pakistan, Bangladesh, de Filipijnen en Ethiopië. Veel van hen hebben geen opleiding en werken bijvoorbeeld in de bouw, in fastfoodrestaurants of als huishoudster. Door naar Bahrein te komen, hopen ze aan de armoede thuis te ontsnappen.

Teruggaan geen optie

Voor veel arbeidsmigranten valt hun nieuwe leven tegen. Ze werken en wonen onder erbarmelijke omstandigheden, en hun salaris is zo laag, dat ze er amper iets van naar huis kunnen sturen. Als ze al betaald krijgen, want het komt regelmatig voor dat ze maanden moeten wachten op hun geld.

Wanhoop, depressie, maar ook alcoholmisbruik liggen in deze omstandigheden op de loer. Zoals bij Deepak: ‘Het leven als arbeider in Bahrein viel mij erg tegen. Ik was alleen en vond het lastig om vrienden te maken. Onzekerheid hield mij ’s nachts wakker. Het ging echt slecht met me.’

Kracht uit het Woord

Veel christelijke migrantarbeiders sluiten zich na aankomt in Bahrein aan bij een kerk. Daar wordt hun lijden gezien en samen met het Bijbelgenootschap voor de Golfstaten willen de kerken hen ondersteunen en hoop bieden in deze hopeloze situatie. Dit doen ze onder meer door bijbels te verspreiden in de verschillende talen die de migrantarbeiders spreken.

Zo kan iedereen die dat wil het Woord van God in zijn of haar eigen taal lezen en hier kracht uit putten. Ook Esther kreeg onlangs ook een bijbel: ‘Ik had de eer een van degenen te zijn die een bijbel mocht ontvangen. Ik ben er echt zo gelukkig mee. Het Woord van God is precies wat we nodig hebben in omstandigheden als de onze.’

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project