Syrië: een land dat al jaren wordt verscheurd door oorlog. De strijd is nu minder heftig, maar voor christenen is het nog steeds heel zwaar. De vraag naar bijbels blijft dan ook groot. Daar wil het VBG graag iets aan doen.

Directeur George Andrea van het Syrisch Bijbelgenootschap vertelt: ‘We zien op dit moment de eerste zonnestralen na een gitzwarte nacht. Gelukkig mogen we ervaren dat God bij ons is, ook in de donkerste momenten.’

Veel vraag naar bijbels

Onder christenen in Syrië neemt de vraag naar bijbels nog altijd toe. Miljoenen mensen leven in de puinhopen van de oorlog. Velen zijn alles kwijt – zelfs hun bijbel. Terwijl de Bijbel een lichtpunt kan zijn in de duisternis. George: ‘Het dagelijkse leven is moeilijk, tot in de kleinste dingen. De Bijbel biedt troost en bemoediging aan mensen die na jaren van oorlog getraumatiseerd en uitgeput zijn.’

Gevaarlijke situaties

Het Syrisch Bijbelgenootschap verspreidt bijbels via kerken, kloosters en individueel via vrijwilligers. Het transport van bijbels door het land is risicovol. De vrijwilligers en de medewerkers van het Bijbelgenootschap doen hun werk onder moeilijke omstandigheden, soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Geregeld worden hun auto’s beschoten. Toch doen ze het werk met grote inzet.

Geef Syrische christenen een bijbel

Ook u kunt helpen om een beetje licht te brengen in Syrië. Helpt u mee om bijbels te verspreiden? Het kost ongeveer 10 euro om een bijbel bij de mensen te brengen.

Het VBG belt voor Bijbels voor Syrië

Als u al donateur van ons bent, dan kan het zijn dat u voor dit project door een van onze medewerkers wordt gebeld. In dit gesprek willen we u bedanken voor uw steun en u verder informeren over ons werk in Syrië. We vertellen u ook graag wat meer over de volle breedte van ons werk en de mogelijkheden om toegang te krijgen tot debijbel.be | plus, en hoe u ons werk structureel kunt steunen. Heeft u naar aanleiding van het gesprek nog vragen, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 078 – 48 44 86 of een e-mail sturen naar info@bijbelgenootschap.be.

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project