Hoe vul je iedere week de zondagsschool in op een aansprekende manier als je geen materialen tot je beschikking hebt? Of zelfs geen kinderbijbel? Dat geldt voor veel kerken in Ghana. Met uw steun willen we voor hen Bijbel Basics vertalen. Zodat ook daar de Bijbel blijvend dicht bij kinderen gebracht kan worden.

In veel kerken in Ghana is het een uitdaging om invulling te geven aan de zondagsschool. Omdat men er te arm is om speciaal materiaal aan te schaffen. Maar ook omdat het er gewoon niet is.

Aansprekend materiaal

Op verzoek van verschillende bijbelgenootschappen van over de hele wereld wordt de kinderdienstmethode Bijbel Basics van het Bijbelgenootschap vertaald. Zodat het materiaal ook in andere landen gebruikt kan worden.

In Ghana zijn ze al gestart met het programma. Bijna honderd kerken gebruiken Bijbel Basics nu voor hun zondagsschool. Ook de kerk van Abena (12): ‘Tijdens de zondagsschool leerden we altijd bijbelteksten uit ons hoofd. Dat was onze les. Tot we begonnen met Bijbel Basics. Nu kunnen we plaatjes bekijken, doen we puzzels en beantwoorden we vragen. Zo is de zondagsschool nog leuker!’

Opdrachten en knutselwerkjes

Zondagsschoolleidster Cecilia: ‘Ik geef zondagsschool aan kinderen van 4, 5 en 6 jaar oud. Bijbel Basics helpt om hen te betrekken bij de Bijbel. Voorheen was het lastig om iedere zondag iets te verzinnen om de kinderen bijbelverzen te laten onthouden. Nu bidden we bijvoorbeeld samen het gebed bij het bijbelverhaal. Ook zingen we de liedjes uit het Bijbel Basics-boek. En het is prachtig om de kinderen bezig te zien met de opdrachten en knutselwerkjes.’

Helpt u ook mee?

Inmiddels is er ruim een jaar aan Bijbel Basics-materiaal vertaald. Maar er is nog veel werk te doen. Helpt u mee de Bijbel blijvend dichtbij te brengen voor kinderen in Ghana? Bijvoorbeeld met een gift van 30 euro? Bij voorbaat hartelijk dank!

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project