Nieuws

Opendeurdagen 14 augustus en 4 september 2019

Als Vlaams Bijbelgenootschap willen we u uitnodigen voor een Opendeurdag van ons kantoor in Antwerpen aan de Groenenborgerlaan 149.

Materiaal voor lessen

U kunt hier de verschillende bijbels en materialen komen inkijken om te zien of het voor u bruikbaar is in uw lessen. Onze deur staat speciaal open voor leerkrachten godsdienst op woensdag 14 augustus en 4 september van 9:00 tot 16:00 uur. Mochten deze data voor u niet mogelijk zijn en wilt u toch graag bij ons langskomen om materiaal te bekijken, maakt u dan een afspraak via e-mail: .

Naast bijbels zijn er bijvoorbeeld ook een Doeboek bij de Zoekbijbel, een kleurboek bij de Psalmen en verschillende materialen voor het werken met kinderen en jongeren rond de Bijbel. Neemt u al eens een kijkje op onze website bijbelgenootschap.be en bent u al bekend met debijbel.be?

Debijbel.be

Op deze website vind je de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de Bijbel in Gewone Taal (BGT), de Herziene Statenvertaling (HSV) en vele andere vertalingen. Naast vertalingen vind je er uitleg over de Bijbel en de wereld van de Bijbel. Je vindt er antwoorden op vragen als: Wie is Jezus? Wie is God? Wanneer is de Bijbel ontstaan? Wie heeft de Bijbel geschreven? Ook helpen we je meer te ontdekken over onderwerpen als liefde, troost, bidden en vergeving. Ook vind je er de aantekeningen uit de Jongerenbijbel, de NBV Studiebijbel en de Studiebijbel in Perspectief. En heb je een bijbelillustratie nodig? Je vindt hier de afbeeldingen uit de Samenleesbijbel, Prentenbijbel en de Jeugdbijbel. En al deze bijbels kun je kopen in onze shop. Bij debijbel.be hoort ook de app Mijn Bijbel. In deze gratis bijbel app lees je de Bijbel ook offline. Zo heb je altijd de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling bij de hand. Download de bijbel app in Google Play of de Appstore.