Nieuws

Online Bijbel-en-kind training

De training ‘Impact hebben op kinderen’ op 12 oktober wordt – vanwege de coronamaatregelen – digitaal gegeven, als interactief webinar. Zo’n 350 jeugdwerkers hebben zich al aangemeld voor dit gratis webinar over hoe je de Bijbel dichtbij kinderen kunt brengen.

‘Wekelijks gaan honderden leiders in het kinderwerk de uitdaging aan om kinderen te betrekken bij de Bijbel. Speciaal voor hen geeft het Bijbelgenootschap deze training’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Wat kinderen tijdens de basisschoolleeftijd meekrijgen, heeft grote invloed op hun verdere leven. Hoe mooi is het als kinderen dan al ontdekken wat de Bijbel voor hen kan betekenen. Een geslaagde kindernevendienst is zeker in coronatijd niet vanzelfsprekend, maar geeft je wel de kans om de kinderen echt iets mee te geven. Daar helpen we je bij in dit webinar, met vijf ‘sleutels’ ontleend aan Matteüs.’ In het webinar wordt de NBG-kinderdienstmethode Bijbel Basics gebruikt. Die is gebaseerd op de kindertheologie.

Meedoen

Het interactieve webinar ‘Impact hebben op kinderen’ is kosteloos live te volgen op maandagavond 12 oktober van 20.00 uur tot 20.30 uur via het YouTube- en Facebookkanaal van het Nederlands Bijbelgenootschap. Aanmelden kan hier.