Nieuws

NBV21 morgen gepresenteerd aan Vlaams publiek

Morgen – zaterdag 23 oktober – presenteert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de NBV21 aan het Vlaamse publiek. Directeur Rieuwerd Buitenwerf en voorzitter van de Vlaamse Adviesraad Jean Bastiaens overhandigen de NBV21 aan 21 mensen die in hun dagelijkse bezigheden op diverse wijze betekenis geven aan de Bijbel.

Vlaamse touch

De presentatie van de NBV21 vindt plaats om 15 uur in de Begijnhofkerk in Mechelen, in het hart van Vlaanderen. Onder muzikale begeleiding van harpiste Hannah Vandergooten en organist Willem Ceuleers vindt de vernieuwde Bijbel zijn weg naar de Vlamingen. Het programma heeft een speciale Vlaamse touch: Paul Kevers – voorzitter van de Vlaamse Bijbelstichting – en projectleider Matthijs de Jong duiden de Vlaamse inbreng in het NBV21-project. Ook komen Selina de Maeyer en Cindy Mannens, de Vlaamse gezichten uit de Mijn Bijbel-campagne aan bod in het gevarieerde programma. Diverse gastsprekers getuigen over de impact van de Bijbel op hun leven. Het hoogtepunt van de feestelijke bijeenkomst is de overhandiging van de NBV21 aan 21 mensen die in hun dagelijkse bezigheden op diverse wijze betekenis aan geven aan de Bijbel. 

Tweeluik aan presentaties

Het NBG presenteerde op 13 oktober de NBV21 – de Bijbel voor de 21ste eeuw – in de Grote Kerk in Den Haag. Directeur Rieuwerd Buitenwerf overhandigde het eerste exemplaar aan de Nederlandse koning Willem-Alexander Morgen presenteert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap de vernieuwde Bijbel dus ook aan het Vlaamse publiek, met tal van Vlaamse accenten.  

Unieke locatie

De presentatie vindt plaats in de recent gerenoveerde Begijnhofkerk, in het hart van Mechelen. Na vijf jaar intensief restaureren werd de zeventiende-eeuwse Begijnhofkerk amper een maand geleden plechtig ingehuldigd. De presentatie van de NBV21 is het eerste evenement dat na de restauratie van deze unieke locatie wordt georganiseerd.  

 

Foto: Selina de Maeyer (Mijn Bijbel-campagne) © NBG