Nieuws

Kerken: een belangrijke en waardevolle partner voor het Bijbelgenootschap

Sinds begin dit jaar is het team Kerkrelaties uitgebreid met een relatiebeheerder speciaal voor de kerken in Vlaanderen: Marian Knetemann.

Kerken zijn een belangrijke partner voor het Vlaams en het Nederlands Bijbelgenootschap. Door te luisteren naar vragen, wensen en feedback van parochies en kerkgemeentes hoopt het Bijbelgenootschap in 2021 nog meer mensen te bereiken. Het doel is dat nog meer mensen de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kunnen ontdekken, lezen en omarmen.

Team Kerkrelaties

Daarom is het team Kerkrelaties uitgebreid met een relatiebeheerder voor de kerken in Vlaanderen: Marian Knetemann. U kent haar misschien al, sinds 2019 is zij werkzaam voor het Bijbelgenootschap en hield zich bezig met de communicatie en fondsenwerving. Nu is ze hét aanspreekpunt voor kerken en religieuze gemeenschappen.

Ze wil in deze nieuwe functie vooral luisteren naar de verlangens en behoeften die er leven in en rond de kerk als het gaat om de Bijbel: ‘Het belangrijkste in deze contacten is de feedback die we ontvangen om zo ons aanbod op de vraag van de kerken te kunnen afstellen’, zegt Marian, die al enorm uitkijkt naar de bezoeken aan kerken zodra dit weer kan.

Kerkvrijwilligers

Het team Kerkrelaties werkt samen met mensen in lokale parochies en kerken: kerkvrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen het Bijbelgenootschap feedback geven en medeleden informeren over reeds bestaande bijbelproducten. Via de website kunt u de verschillende mogelijkheden vinden om als kerkvrijwilliger aan de slag te gaan.

Bijbel Basics

Eén van de producten voor kerken is Bijbel Basics. Verschillende kerken maken al gebruik van het zondagsschoolmateriaal. Het unieke aan Bijbel Basics is dat deze methode zowel de Bijbel als het kind centraal stelt. Bijbel Basics blijft dicht bij de bijbelverhalen, en biedt extra informatie aan bij de verhalen en bij de tijd en omgeving van de Bijbel. Het NBG wil kerken en de kinder(neven)dienstleiding ondersteunen in hun missie om kinderen vertrouwd te maken met de Bijbel. Bijbel Basics wordt daarom gratis digitaal aangeboden in een gebruiksvriendelijke omgeving. Deze link brengt u alvast naar de startersgids.

Contacteren

U kan Marian bereiken via of op het nummer +32 479 44 69 83.
Marian werkt op maandag, woensdag en vrijdag.