De Bijbel voor iedereen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Onze missie dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Dat willen we bereiken met twee hoofddoelstellingen:

  • De Bijbel open: Alle mensen kunnen de Bijbel ervaren als relevante bron voor hun leven.
  • Ieder kind: Alle kinderen krijgen de kans om  voor hun vijftiende levensjaar om de Bijbel te ontdekken.

In Nederland en Vlaanderen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wilt dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende bijbelvertalingen, debijbel.nl, de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze de kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

En wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel bereikbaar is voor mensen. Daarom zorgen we voor gratis bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Samen met u!

Het NBG kan deze missie uitvoeren dankzij de steun van leden en donateurs. Lees meer over ons werk en over onze projecten op onze projectenpagina.