Nieuws

De Passie

Bekende Vlamingen die door hedendaagse Nederlandstalige nummers het eeuwenoude bijbelse verhaal vertellen over de laatste dagen van Jezus en zijn leerlingen, dat is De Passie.

Lier

Op zaterdag 24 maart zal op de Grote Markt in Lier het lijden en sterven van Jezus op een vernieuwende manier gebracht worden onder andere Free Souffriau en Katrien De Becker. Regisseurs Johan De Paepe en Ward Bal werkten samen met bekende Vlamingen, lokaal muzikaal talent en een enthousiaste groep gelovigen aan het spektakel, dat de Bijbel op een moderne manier dichtbij wil brengen. Het Vlaams Bijbelgenootschap is sponsor van De Passie.

Johannesevangelie

Organisator Wim Selderslaghs: “het gaat over lijden en sterven, verraad , hoop en uiteindelijk over opstanding. Dat willen laten zien en horen, ook buiten de kerk. Het is een uniek verhaal waaruit veel mensen inspiratie halen voor hun eigen leven.” Het is “het verhaal dat alle verhalen overtreft” volgens regisseur Johan De Paepe. Hij baseerde zich voor de Passie op het Johannesevangelie en brengt het lijdensverhaal met nummers van onder ander Het Zesde Metaal en Herman van Veen. “Je wilt wel met Hem meegaan, samen naar de overkant”, zingt Maria Magdalena met de woorden van het lied Suzanne. Met De Passie wil het Vlaams Bijbelgenootschap  mensen helpen om de Bijbel te (her)ontdekken.

10.000 Bezoekers

Tijdens de vastenperiode gaat het kruis in etappes op weg naar Lier, waar het dan op 24 maart moet aankomen, waar het multimediale spektakel dan losbarst met muziek, theater en zandkunstenaar Emmanuel Boie. Er worden 10.000 bezoekers verwacht in Lier en een half miljoen televisiekijkers.

De Passie begint 24 maart om 20u op de Grote Markt in Lier en wordt uitgezonden via ATV.