De Minabijbel in Togo gelanceerd

Meer dan 16 jaar is eraan gewerkt: de Minabijbel in Togo. Dit weekend is de Bijbel uitgereikt aan Leah McKibben van het Bible Society of Northern Ireland en Joyce van de Veen van het Nederlands Bijbelgenootschap, zij representeerden de United Bible Societies.

Ruim 1000 mensen van het Mina-volk waren erbij afgelopen zondag in de Katholieke kerk, een voormalige bioscoop. Het gebouw was eigenlijk nog te klein: zelfs buiten de kerk stonden rijen mensen om na de presentatie een eigen bijbel te bemachtigen.

Dank-speeches

Mensen van de Protestante en Katholieke denominaties in Togo spraken hun dank uit. Ook drie stammenkoningen waren bij de lancering. Majesteit Nana Ane Ohiniko Quam-Dessou XV, Koning van het Mina-volk, sprak ook zijn goedkeuring van deze Bijbel in zijn taal uit.

Dansende kinderen

Na de toespraken kwam er een grote groep kinderen het gebouw binnen dansen. Ze droegen alle namen van de bijbelboeken bij zich. Dit moment werd opgevolgd door de entree van mevr. Da Dede Massan Hunlede, een beroemde tv-persoonlijkheid en journalist in Togo. Zij droeg het eerste exemplaar van de Minabijbel met zich mee. Het was een groot feest en iedereen ging met een eigen bijbel naar huis!

Het vertaalwerk aan de Minabijbel is mede mogelijk gemaakt door de support van duizenden leden en donateurs van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Steun het werk van het NBG

Joyce van de Veen was erbij, bekijk haar videoblog: