Nieuws

‘De bommen vlogen over ons hoofd’

Deze kerst voert het NBG actie voor de verspreiding van Samenleesbijbels in het Midden-Oosten. 16 miljoen Syriërs en Irakezen hebben alles achtergelaten op zoek naar een veilige plek, bijvoorbeeld in Libanon. Zo ook Zeinab en haar man Amer.

Zeinab en Amer verloofden zich tijdens de oorlog in Syrië. Toen na twee jaar het einde van het conflict nog altijd niet in zicht was, besloten ze toch maar te trouwen.

‘Ons leven als echtpaar begon niet zoals je zou willen dat het begon. In de periode dat wij trouwden, was ons leven gevuld met overlijdensberichten, angst en onzekerheid. Tijdens de huwelijksceremonie zelf vlogen de bommen over ons hoofd. We hebben het feest halverwege afgebroken, zo bang waren we voor onszelf en de mensen die bij ons waren.

‘Twee maanden later werd het gebouw waar we woonden gebombardeerd. Mijn man en ik hielden elkaars hand vast terwijl we wegrenden van ons huis. Het gevoel dat ik toen had, kan ik niet in woorden uitdrukken. We hebben drie maanden bij familie gewoond. Maar omdat de situatie in Syrië slechter en slechter werd, besloten we naar Libanon te gaan.

‘Daar werden we opgevangen door christenen, met wie we ook naar de kerk gingen. Zo hebben we God leren kennen. We zijn dankbaar dat Hij voor ons zorgt en voor wat Hij ons sindsdien gegeven heeft. Ook al is het leven in Libanon niet makkelijk door alles waar ook dit land doorheen gaat. Maar we weten dat God genadig is. We zijn nu een gezin met drie prachtige dochters en leven ons leven vol vertrouwen zoals Hij dat van ons vraagt.’

Helpt u deze Kerst mee vluchtelingen te verbinden rond Gods boodschap van licht en liefde? Met een gift van 30 euro kunnen zes gezinnen zoals dat van Zeinab een bijbel ontvangen. Doet u ook mee?

Maak uw kerstgift over