Kerken in Jordanië willen hun kinderen graag leren wie God is. Dankzij uw bijdrage worden er dit jaar opnieuw kinderbijbels uitgedeeld, zodat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de Bijbel op een manier die bij hen past.

Kinderen zijn een vitaal onderdeel van de kerk. Zeker in Jordanië, waar slechts 3% van de bevolking christen is. Voor de kerken in dit land is het best een uitdaging de Bijbel dichtbij te brengen voor kinderen. Want hoe doe je dat zonder enige ervaring?

Zondagsscholen

Het Bijbelgenootschap van Jordanië helpt door het hele land met het opstarten van zondagsscholen. Samen met de kerken bieden ze kinderen een programma aan met bijbelverhalen en bijpassende uitwerkingen. Daarnaast trainen ze de kinderleiding, zodat de kerken zelf door kunnen na de opstartperiode. Die trainingen gaan zelfs door tijdens de coronapandemie, maar dan digitaal in plaats van fysiek.

Een leider van zo’n nieuwe zondagsschool deelde haar ervaringen met ons: ‘Tijdens een van onze activiteiten kwam er een meisje naar mij toe om te vertellen hoe enthousiast ze was over de zondagsschool, en vooral over het samen zingen. Dankzij de uitleg bij de bijbelverhalen en de tekst van de liedjes begreep ze eindelijk waar ze over zong. Daardoor voelde ze zich nu echt meer verbonden met wat de verhalen haar vertelden dan voorheen.’

Kindermateriaal

Aansprekend kindermateriaal is voor deze nieuwe zondagsscholen van groot belang. Zo kunnen de kinderen de bijbelse verhalen leren kennen in woorden die ze zelf gebruiken. Daarom ondersteunt het Bijbelgenootschap van Jordanië de kerken nog eens extra door kinderbijbels uit te delen.

Dankzij uw bijdrage deze maand kunnen er dit jaar weer kinderbijbels uitgedeeld worden in Jordanië; 500 stuks deze keer. Een geschenk dat met veel blijdschap wordt ontvangen, vertelt een medewerker van het Bijbelgenootschap: ‘De kinderen zijn zó blij met hun bijbel, ze beginnen er meteen in te lezen. Sommigen omhelzen ons om te bedanken voor het cadeau. Een moeder met drie kinderen zei dat ze er als gezin samen in gingen lezen.’

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.