Nieuws

Bijbels voor gevangenen in Suriname

De Bijbel betekent veel voor gevangenen in Suriname. Zo kunnen ze kennismaken met een nieuw, ander leven. Daarom geeft het VBG bijbels aan gevangenen die geraakt zijn door de bijbelse boodschap.

Enige tijd geleden was directeur Rieuwerd Buitenwerf van het VBG op werkbezoek in Suriname. Daar sprak hij onder meer met (ex-)gevangenen. In hun verhalen klonk door dat Surinamers worstelen om het hoofd boven water te houden. Ze ondervinden dagelijks de gevolgen van inflatie, onverwachte prijsstijgingen en een wankel politiek en economisch systeem.

Kennismaken met de Bijbel

Maar Buitenwerf zag ook met eigen ogen wat de Bijbel kan doen voor mensen die verkeerde stappen gezet hebben in hun leven. Bijvoorbeeld voor ex-gevangene Ortwin Gordon Bispham. Hij leerde in de gevangenis bidden en Bijbel lezen. Dit veranderde zijn leven. ‘Altijd was ik “the man” geweest. Nu was daar ineens iemand die zoveel groter is dan ik.’

Ook Cush Philbert maakte in de gevangenis kennis met de Bijbel. De Bijbel hielp hem om doel en richting te vinden.

Bijbels voor gevangenen

Het VBG geeft in Suriname aan gevangenen zoals Ortwin en Cush een bijbel, zodat ze kennismaken met een nieuw, ander leven. Voor 10 euro maakt u het mogelijk dat er een bijbel gebracht wordt naar in een gevangenis. Inclusief de vaak lange reis ernaartoe. Helpt u mee?

Steun dit project

Foto: Ruben Timman