Nieuws

Bijbelgenootschap komt met nieuwe Jongerenbijbel

Christelijke jongeren willen meer bijbellezen

Christelijke jongeren vinden de Bijbel een moeilijk boek en geven aan dat ze minder in de Bijbel lezen dan ze zouden willen, onder andere door tijdgebrek, geen zin en omdat ze te druk zijn met school, zo blijkt uit een recente peiling. Daarom komt het Vlaams Bijbelgenootschap zaterdag met een nieuwe Jongerenbijbel: de Bijbel in Gewone Taal Jongerenbijbel.

Voor en door jongeren

Met deze Bijbel in Gewone Taal Jongerenbijbel (BGT Jongerenbijbel)  wil het Bijbelgenootschap jongeren helpen om te begrijpen wat er in de Bijbel staat en wat ze eraan hebben in hun dagelijks leven. Hij werd ontwikkeld voor en door jongeren: jongeren hebben meegedacht met het concept, de inhoud en het design. Het resultaat is een Bijbel met creatieve opdrachten voor doeners en denkers. ‘Daardoor kunnen jongeren er niet alleen in lezen, maar ook ervaren wat God in hun leven wil betekenen’, zegt directeur Bram Rebergen van de Nederlandse afdeling van Youth for Christ. ‘Wij geloven dat zelfs tieners die nooit de Bijbel hebben gelezen, deze Bijbel openslaan. Deze sluit aan bij de belevingswereld van jongeren.’  Dat blijkt ook uit de peiling, die gehouden werd  onder ruim 24000 jongeren. Wen Li (15 jaar): ‘Dit is echt een Bijbel die fijn is voor jongeren die de Bijbel ingewikkeld vinden.’ En Meike (16 jaar): ‘Ik vind de Bijbel nu veel aantrekkelijker om te lezen.’

Big issues

staan inleidingen in op de Bijbel en op de afzonderlijke bijbelboeken. Verspreid door deze Bijbel staan ruim 350 denk- en doe-opdrachten bij bijbelteksten. Achterin zitten themapagina’s over 18 ‘big issues’ in het leven van jongeren, zoals sociale media, identiteit, pesten, seks en relaties en keuzes maken.

De BGT Jongerenbijbel is uitgegeven door het Nederlands Bijbelgenootschap in samenwerking met Youth for Christ en de Evangelische Omroep. Vanaf zaterdag is hij verkrijgbaar voor € 49,95 via shop.bijbelgenootschap.nl of in de (christelijke) boekhandel.